Program

Variationer och munsbitar från förr

Ett varierat program med fokus på folkmusik och tidig musik med folkinfluenser.
Här träder de ovanliga svenska flöjterna fram – härjedalspipa, sälgflöjt och offerdalspipa kommer till sin rätt i snirkliga polskor med harmoniskt ackompanjemang av keltisk harpa.
En lugn och stillsam stund där man kan drömma sig bort från den stressiga vardagen…


 

 

Old music from England

Detta högkvalitativa konsertprogram presenterar musik från 1500- till 1700-talets England.  I sammansättningen av John Dowlands Come again! med Jacob van Eycks variationer över samma melodi fångar sångerskan och harpisten Nina Grigorjeva publiken med sitt fängslande, teatraliska uttryck och blockflöjtsvirtuosen Jana Langenbruch bjuder på sin fantastiska fingerfärdighet. William Babells Sonata VI är en typisk barocksonat där Jana Langenbruch, nu på barockoboe, spelar de lugna, drömska satserna med en varm och vacker klang. De kända variationerna över Pauls Steeple för tankarna till engelsk folkmusik medan harpsolot Upon la mi re tar lyssnaren till en värld där tiden försvinner.

 

 

 

Barnföreställningen “Block och Plock i flöjtlandet”

Block älskar att spela blockflöjt och Plock älskar att plocka strängarna på sin harpa. De bråkar om vilket instrument som är det bästa instrumentet. Som tur så kommer de på idéen att spela tillsammans och blir vänner. I Blocks resväska finns det en massa spännande flöjter. Barnen får följa med på en upptäcksresa in i musikens och blockflöjtens värld.

Lämplig ålder: 3-6 år.
Föreställningens längd: ca 30 minuter

 


Barnföreställningen “Kejsarens näktergal”

I kejsarens oändligt stora trädgård finns allt man kan önska sig. Där finns de vackraste blommorna och de ovanligaste djuren. Ändå är det finaste som finns där en liten grå fågel med sin fantastiska sång. Men när kejsaren får en mekanisk fågel så väljer han att lyssna på den istället för den äkta fågelsången. Han kan inte sluta lyssna på den konstgjorda näktergalens sång, men vad händer när den mekaniska fågeln slits ut och tystnar?
“Kejsarens näktergal”, efter en saga av H.C. Andersen, är en musik- och teaterföreställning för hela familjen. Den majestätiska kejsaren spelar harpa, väsiga låga åspipor låter som döden och höga flöjttoner förvandlas till näktergalens sång. De fantastiska handsydda kostymerna och den stämningsfulla rekvisitan gör föreställningen än mer oförglömlig.

 

 

Barnkonsert (30 min)

Hur låter en flöjt utan hål? Är pilbågen egentligen en harpa? Och hur udda kan en blockflöjt se ut? Följ med en spännande upptäcktsfärd med oss som berättare.
En kortare konsert för barn i skolåldern.

 

 

 

 

Spel till folkdans
Vi har en omväxlande dansprogram med låtar från hela Sverige. En repertoar med så mycket som tre timmar musik.

 

 

 

 

 

Kurs i svensk folkmusik

Under kursen lär vi ut låtar på gehör med stämmor, ackord och fullständiga arrangemang. Vi berättar om den svenska  folkmusiktraditionen och pratar om sväng, rytmkänsla och spel till dans. Vi anpassar  kursen efter gruppens nivå och instrumentarium. Kursen kan hållas på svenska, tyska och engelska.

 

Comments are closed.